nieuws

Huisartsen protesteren tegen kabinet

Geen categorie

De Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) houdt, samen met andere huisartsenorganisaties, donderdag 6 oktober 2011 een manifestatie tegen het plan van het kabinet om 132 miljoen te bezuinigen op de huisartsenzorg. Volgens de organisaties komt dat neer op 20.000 euro minder per praktijk. De huisartsen waarschuwen dat de ingrepen op de langere termijn averechts zullen werken. De zorg […]

De Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) houdt, samen met andere huisartsenorganisaties, donderdag 6 oktober 2011 een manifestatie tegen het plan van het kabinet om 132 miljoen te bezuinigen op de huisartsenzorg. Volgens de organisaties komt dat neer op 20.000 euro minder per praktijk.

De huisartsen waarschuwen dat de ingrepen op de langere termijn averechts zullen werken. De zorg wordt er alleen maar duurder door, voorspellen ze. Huisartsen zullen minder beschikbaar zijn voor de patiënt. Mensen zullen vaker naar het ziekenhuis stappen voor hulp. De zorg is daar veel duurder. Per saldo kost de maatregel dus geld, aldus de organisaties.
De manifestatie vindt plaats in de RAI in Amsterdam.

Reageer op dit artikel