nieuws

KORT (BEDRIJFS)NIEUWS

Geen categorie

Deze rubriek biedt in het kort nieuws uit met name het bedrijfsleven dat van belang is voor de zorgsector. Deze keer:– 53% werkgevers wil gezondheid werknemers stimuleren– Aantal valongevallen 65-plussers stijgt– Stijging aantal zelfdodingen– Croon sluit domoticacontract met zorginstelling De Woonmensen– Google bestraft voor illegale medicijnenadvertentie.53% werkgevers wil gezondheid werknemers stimulerenRuim de helft van de […]

Deze rubriek biedt in het kort nieuws uit met name het bedrijfsleven dat van belang is voor de zorgsector. Deze keer:
– 53% werkgevers wil gezondheid werknemers stimuleren
– Aantal valongevallen 65-plussers stijgt
– Stijging aantal zelfdodingen
– Croon sluit domoticacontract met zorginstelling De Woonmensen
– Google bestraft voor illegale medicijnenadvertentie.

53% werkgevers wil gezondheid werknemers stimuleren
Ruim de helft van de werkgevers vindt dat zij de gezondheid van  werknemers moet stimuleren. Dat blijkt uit een peiling van Zilveren Kruis Achmea. Met de stelling 'Een werkgever moet de gezondheid van zijn medewerkers stimuleren' is 53 procent het eens en 43 procent oneens. 1162 bezoekers van de werkgeverssite namen deel aan de peiling. Zilveren Kruis Achmea is naast de zorgverzekeraar voor consumenten ook steeds vaker de verzekeraar van bedrijven en ondernemers. Zilveren Kruis Achmea lanceerde 30 mei 2011 op www.zilverenkruis.nl/gezondondernemen de stellingen waarmee de verzekeraar werkgevers en HR-adviseurs vraagt naar hun mening over vraagstukken op het gebied van zorg, preventie en inkomen. Inmiddels zijn nieuwe stellingen op de site geplaatst.

Aantal valongevallen 65-plussers stijgt
Elk jaar komen 72.000 65-plussers op een Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis terecht na een val. Meer bewegen helpt valincidenten voorkomen en de gevolgen van een val te verminderen. Consument en Veiligheid en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) bundelen daarom hun krachten in de campagne 'Mag ik deze dans van u?' Olga Commandeur reist vanaf vandaag door het land om 65-plussers ten dans te vragen en ze uit te nodigen voor een feest in de buurt. In oktober worden er in het hele land, ruim 150 dansfeesten georganiseerd voor 65-plussers. Meer informatie: http://www.magikdezedansvanu.nl/.

Stijging aantal zelfdodingen
In 2010 hebben 1600 inwoners van Nederland een einde aan hun leven gemaakt. Hiermee steeg het aantal zelfdodingen voor het derde achtereenvolgende jaar. Zelfdoding concentreert zich in toenemende mate in de middelbare leeftijdsgroep. Voor 15- tot 30-jarigen is het echter de belangrijkste doodsoorzaak. Gerelateerd aan de bevolking ligt het zelfdodingscijfer in 2010 op 9,6 per 100.000 inwoners. Dat is ruim 17 procent meer dan in 2007. Meer informatie: CBS.

Croon sluit domoticacontract met zorginstelling De Woonmensen
Croon Elektrotechniek sloot onlangs een contract met zorginstelling De Woonmensen in Apeldoorn over levering van een compleet zorgsysteem. Eerder gebeurde dat al bij Sutphene in Zutphen en Zorggroep Tangenborgh in Emmen. Meer informatie: Croon.

Google bestraft  voor illegale medicijnenadvertentie
Internetbedrijf Google betaalt 500 miljoen dollar boete als schikking in een onderzoek naar de verkoop van illegale advertenties aan apothekersbedrijven in Canada, aldus de Amerikaanse justitiële autoriteiten woensdag. De Canadese online-apothekers verkochten medicijnen op recept in de Verenigde Staten zonder de Amerikaanse veiligheidsvoorschriften na te leven. De apothekersbedrijven gebruikten het Google's Adwords programma om hun Amerikaanse klanten te bereiken. Het internetbedrijf liet toe dat de illegale advertenties op de website verschenen in de periode van 2003 tot 2009, aldus het Amerikaanse departement van Justitie.

Reageer op dit artikel