nieuws

KORT (BEDRIJFS)NIEUWS

Geen categorie

Deze rubriek biedt in het kort nieuws uit met name het bedrijfsleven dat van belang is voor de zorgsector. Deze keer:– Integer Healthcare BV maakt SAP beschikbaar voor medische sector;– Rechter ervaart het leven van een uithuisgeplaatste jongere;– Cofely zorgt voor beter klimaat bij SVRZ in Zeeland;– UMCG start onderzoek naar beleving van dementie.Integer Healthcare […]

Deze rubriek biedt in het kort nieuws uit met name het bedrijfsleven dat van belang is voor de zorgsector. Deze keer:
– Integer Healthcare BV maakt SAP beschikbaar voor medische sector;
Rechter ervaart het leven van een uithuisgeplaatste jongere;
Cofely zorgt voor beter klimaat bij SVRZ in Zeeland;
UMCG start onderzoek naar beleving van dementie.

Integer Healthcare BV maakt SAP beschikbaar voor medische sector
Integer Healthcare BV heeft een nieuwe medische bedrijfsoplossing op basis van SAP Business One ontwikkeld. De oplossing, CareNology genaamd, is bestemd voor medische instellingen, zoals (privé)klinieken, kleine ziekenhuizen, en revalidatiecentra. CareNology ondersteunt alle primaire processen van een kliniek zoals product- en patiëntregistratie, onderzoekgegevens en het elektronisch patiëntdossier.

Rechter ervaart het leven van een uithuisgeplaatste jongere
Ingrid Weijers-van der Marck
, kinderrechter van de rechtbank te Zutphen, ervaart op 8 september 2011 hoe het is om uithuisgeplaatst te zijn en in een gezinshuis te wonen. Deze dag neemt een 10-jarige meisje uit jeugddorp De Glind de kinderrechter mee in haar leven. Ze gaan naar school, lunchen en hebben een gezellige activiteit samen. Aanleiding voor deze meeloopdag is het honderdjarig bestaan van het concept van de opvang van uithuisgeplaatste jeugd in een gezinshuis. Tijdens de meeloopdag ondergaat Ingrid Weijers-Van der Marck het gewone leven als werkzame factor en krijgt daarnaast door gesprekken met de gezinshuisouders inzicht in deze vorm van opvang.
In de komende tijd beleven diverse Nederlanders eenzelfde dag: Bas Haring (filosoof, presentator) en Patrick van den Brink (burgemeester IJsselstein), Ilja van Haaren (directeur Kinderpostzegels) en een ouder wiens kinderen uithuisgeplaatst zijn. Madeleine van Toorenburg, Commissie Jeugdzorg en lid Tweede Kamer voor het CDA, beet de spits van de meeloopdagen af in juni. Haar ervaringen zijn vastgelegd op film en terug te zien op YouTube. Meer informatie: www.inhuisplaatsen.nu/symposium

Cofely zorgt voor beter klimaat bij SVRZ in Zeeland
Cofely verzorgt een beter binnenklimaat bij SVRZ in Zeeland in locatie Ter Schorre, centrum voor zorg en reactivering. Hiermee levert zij een bijdrage aan het welzijn van de bewoners en medewerkers. Tot de verbeteringen aan het leefklimaat behoren onder andere een betere ventilatie door het aanbrengen van motorgestuurde dakkoepels.

UMCG start onderzoek naar beleving van dementie
Het Universitair Medisch Centrum Groningen start een onderzoek naar de ervaringen van mensen met dementie en van hun mantelzorgers. Doel van het project 'Help, dement! Patiënt en mantelzorger aan het woord!' is om via interviews persoonlijke verhalen van patiënten en mantelzorgers te verzamelen. Deze persoonlijke verhalen zullen een uitvoerig en indringend beeld geven van hun ervaringen met dementie en de impact die de ziekte op hen heeft. Medio 2013 wordt de website 'Praten-Over-Gezondheid' gelanceerd, waarop deze persoonlijke ervaringen zijn weergegeven. De website biedt daarmee steun en informatie aan patiënten, familie, vrienden, (andere) mantelzorgers en aan zorgprofessionals.
In Engeland is ervaring opgedaan met een vergelijkbare website (http://www.healthtalkonline.org/). Meer dan een miljoen hits per maand geven aan dat er veel behoefte is aan dit soort informatie. Dit succes laat zien dat deze benadering van wezenlijk belang is voor zowel patiënten en mantelzorgers als (zorg)professionals. De website 'Praten-Over-Gezondheid' is daarom echt belangrijk voor diegenen die met dementie te maken krijgen.
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO). Het is een programma van ZonNW, in samenwerking met de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en in opdracht van het ministerie van VWS.

Reageer op dit artikel