nieuws

KORT (BEDRIJFS)NIEUWS

Geen categorie

Deze rubriek biedt in het kort nieuws uit met name het bedrijfsleven dat van belang is voor de zorgsector. Deze keer onder meer:– Taalles op recept bij het Havenziekenhuis– Britse ziekenhuisorganisatie Healthbus voor snellere IT Services.Taalles op recept bij het HavenziekenhuisSinds begin augustus 2011 kunnen patiënten van het Havenziekenhuis ook een recept voor een taalcursus […]

Deze rubriek biedt in het kort nieuws uit met name het bedrijfsleven dat van belang is voor de zorgsector. Deze keer onder meer:
– Taalles op recept bij het Havenziekenhuis
Britse ziekenhuisorganisatie Healthbus voor snellere IT Services.

Taalles op recept bij het Havenziekenhuis
Sinds begin augustus 2011 kunnen patiënten van het Havenziekenhuis ook een recept voor een taalcursus voorgeschreven krijgen door hun medisch specialist. Patiënten die moeite hebben met de Nederlandse taal kunnen dit jaar nog gratis deelnemen aan zo'n door de gemeente georganiseerde cursus. Het advies van de dokter om op Nederlandse les te gaan kan net het zetje in de rug zijn dat patiënten nodig hebben om de stap naar een cursus te zetten. Daardoor zullen zij beter in staat zijn om deel te nemen aan de Nederlandse maatschappij. Directeur van het Havenziekenhuis Johan Dorresteijn is blij met het initiatief. 'Een aantal patiënten van het Havenziekenhuis heeft moeite met de Nederlandse taal. Onze artsen bieden hen via "taal op recept" een verwijzing aan voor een gratis taalcursus via de gemeente Rotterdam. Het aanbod geldt zowel voor (allochtone) inburgeraars als (autochtone) laaggeletterden en past helemaal bij het thema van ons ziekenhuis; goede zorg mét persoonlijke aandacht.'

Feestelijke opening Maasstad afgelast
De feestelijke opening van de Zorgboulevard, waar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam onder valt, gaat niet door. Het ziekenhuis laat op de website weten dat alle aandacht momenteel naar de aanpak van de multiresistente bacterie gaat. Het openingsfeest zou op 10 september zijn.

Bewoners zorgcentrum Maarssen nog niet terug
De bewoners van de eerste verdieping van Zorgcentrum Merenhoef in Maarssen waar woensdagavond 3 augustus 2011 brand woedde, kunnen voorlopig niet terug naar hun kamers. Dat heeft directeur Harrie de Heer donderdag laten weten. Volgens de politie is het nog niet veilig genoeg.

Prinses Margriet opent Groningen Cancer Center van UMCG
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent op vrijdag 16 september 2011 de nieuwe polikliniek van het UMC Groningen Cancer Center dat onderdeel uitmaakt van het Universitair Medisch Centrum Groningen. De officiële opening is de afsluiting van het openingssymposium 'Samenwerken aan de zorg voor kanker' dat diezelfde dag wordt gehouden voor alle zorgverleners en onderzoekers uit Noord-Nederland die bij oncologische zorg betrokken zijn. Met dit centrum heeft nu ook Noord-Nederland een volwaardig en gespecialiseerd kankercentrum. In dit Noordelijke centrum zullen multidisciplinaire zorg en wetenschappelijk onderzoek in hoge mate geïntegreerd plaatsvinden.

Alliade kiest voor e-HRM met Raet Online
Zorggroep Alliade besteedt haar volledige personeels- en salarisadministratie uit aan Raet, IT-dienstverlener op het gebied van HR en payroll. Daarnaast gaat Alliade de HR-activiteiten voor haar 6.300 medewerkers ondersteunen met e-HRM en haar HR-processen digitaliseren met de webportal Raet Online.

Britse ziekenhuisorganisatie Healthbus voor snellere IT Services
De Britse Trafford Healthcare NHS Trust heeft een software-infrastructuur opgezet met InterSystems Ensemble®, dat 14 medische afdelingssystemen met elkaar verbindt. Ensemble is een platform voor naadloze integratie en een ontwikkelomgeving voor software applicaties die in samenhang met elkaar moeten functioneren. Trafford gebruikt de nieuwe infrastructuur voor het verzorgen en beheren van de informatiestromen tussen de diverse medische en administratieve afdelingen.

Reageer op dit artikel