nieuws

KvK wint rechtszaak tegen acquisitiefraudeurs

Geen categorie

De Kamer van Koophandel is, na het eerder door haar aangespannen en gewonnen kort geding, ook in de bodemprocedure tegen Kantoor voor Klanten door de rechtbank Rotterdam in het gelijk gesteld. De rechtszaak was aangespannen naar aanleiding van een grootscheepse acquisitiefraude.

Voor de Kamer van Koophandel was de rechtszaak vooral een principiële kwestie tegen een plaag die Nederlandse ondernemers al jaren teistert. Tot nu toe was het nauwelijks mogelijk om de natuurlijke personen achter de fraude aansprakelijk te stellen omdat zij zich verscholen achter bv's en andere rechtspersonen. Hierdoor ontliepen de daders veelal hun straf en kon de schade niet worden verhaald.

De overwinning op Kantoor voor Klanten is een unicum in de Nederlandse rechtspraak omdat de daders hoofdelijk aansprakelijk zijn gesteld voor álle veroorzaakte schade en juridische kosten. Deze zijn opgelopen tot bijna een half miljoen euro. De Kamer van Koophandel hoopt dat mensen die rijk willen worden over de rug van ondernemers zich nu realiseren dat zij voortaan ook als privépersoon aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de schade.

Reageer op dit artikel