nieuws

Kwart werknemers voelt zich weleens onprettig/-veilig

Geen categorie

Eén op de vier werknemers in Nederland heeft zich wel eens onprettig of onveilig gevoeld op de werkvloer, blijkt uit het onderzoek Medewerkerbeleving in Nederland 2011 van Integron. In het onderzoek werden onder meer de omgangsvormen, mogelijke seksuele intimidatie en de werksfeer onderzocht. Wat bleek? 6% heeft weleens te maken gehad met discriminatie en pesten en 3% met seksuele […]

Eén op de vier werknemers in Nederland heeft zich wel eens onprettig of onveilig gevoeld op de werkvloer, blijkt uit het onderzoek Medewerkerbeleving in Nederland 2011 van Integron.

In het onderzoek werden onder meer de omgangsvormen, mogelijke seksuele intimidatie en de werksfeer onderzocht. Wat bleek? 6% heeft weleens te maken gehad met discriminatie en pesten en 3% met seksuele intimidatie. Het verschil tussen mannen en vrouwen op dit vlak is verwaarloosbaar. Vooral werknemers jonger dan 30 jaar krijgen met seksuele intimidatie te maken.

Net als vorig jaar zijn vrouwen in 2011 meer tevreden dan mannen over hun werk en hun werkgever. Meest opvallend zijn de positievere beoordelingen van de onderlinge samenwerking en de waardering voor de direct leidinggevende. Verder valt op dat vooral vrouwen en hoogopgeleiden langer willen doorwerken met minder uren.

Bron: Integron/ORnet

Reageer op dit artikel