nieuws

Ladingdiefstal weer gestegen

Geen categorie

De transportsector is steeds vaker het slachtoffer van ladingdiefstallen. Dat blijkt uit gegevens van het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Ladingdiefstallen kosten de transportbranche jaarlijks zo'n 350 miljoen. Volgens de nieuwste cijfers deden transportbedrijven in de eerste helft van dit jaar 611 keer aangifte, 3,7% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het ging 430 keer […]

De transportsector is steeds vaker het slachtoffer van ladingdiefstallen. Dat blijkt uit gegevens van het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Ladingdiefstallen kosten de transportbranche jaarlijks zo'n 350 miljoen.

Volgens de nieuwste cijfers deden transportbedrijven in de eerste helft van dit jaar 611 keer aangifte, 3,7% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het ging 430 keer om diefstal van lading, 136 keer om diefstal van een voertuig en 45 keer om een combinatie van beide. Vooral computers, elektronica, kleding, drank en (edel)metalen werden gestolen.

Meer informatie: Security Management 2011, nummer 6: thema transport/logistiek

Reageer op dit artikel