nieuws

Landelijk Congres Moderne Dementiezorg

Geen categorie

Innovaties in de zorg voor mensen met dementie. Wat kunnen mensen met dementie nog wel? Die vraag krijgt speciale aandacht tijdens een nieuwe editie van het Landelijk Congres Moderne Dementiezorg, op 28 november 2011 in het NBC in Nieuwegein.

Het congres wordt georganiseerd door StudieArena en zorginnovatiebureau DAZ i.s.m. het Alzheimercentrum van het VU medisch centrum, Alzheimer Nederland en het Trimbos-instituut. De samenwerkende organisaties bieden een gevarieerd congresprogramma, waarin vernieuwende ontwikkelingen uit de dagelijkse dementiepraktijk worden gecombineerd met de laatste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. De deelnemers kunnen hun eigen programma samenstellen uit maar liefst 44 inspirerende sessies en debatten, met de volgende thema's: Ketenzorg en casemanagement, Vroegsignalering en diagnosestelling, Familieparticipatie en mantelzorg, Zelfredzaamheid en zelfregie, Dagbesteding en dagbegeleiding, Omgang met probleemgedrag, Communicatie en verleiding, Speciale cliëntgroepen, Techniek ICT & domotica. Iedere themalijn bestaat uit 4 uiteenlopende workshops. Nieuw dit jaar is dat de deelnemers in iedere sessieronde ook kunnen kiezen voor een debat met elkaar. De debatten worden ingeleid door een deskundige en hebben als thema: Het ideale casemanagement, De zorgstandaard dementie, Toekomst van dagbesteding en Dementie en euthanasie. Plenaire sprekers zijn: prof. dr. Anne Margriet Pot, hoofd Programma Ouderen Trimbos-instituut, over 'Wat is nu werkelijk kleinschalige zorg' en prof. dr. Rose-Marie Dröes, hoogleraar psychosociale hulpverlening voor mensen met dementie bij het VUmc over 'Nieuwe benaderingen van dementiezorg thuis'. Tijdens de plenaire afsluiting van het congres gaat prof. dr. Erik Scherder van het VUmc in op de vraag welke functies bij het ouder erop vooruit gaan en wat dit betekent voor de omgang en benadering van mensen met dementie. Dit wordt omlijst door een optreden van een bijzonder koor uit Utrecht. Ook is er een informatiemarkt waar de deelnemers kennis kunnen maken met vernieuwende zorgoplossingen. Maak kennis met innovaties in de dementiezorg en ontmoet mensen met uiteenlopende achtergronden, die één ding delen: betrokkenheid bij goede dementiezorg.

Wanneer: 28 november 2011
Waar: NBC in Nieuwegein
Kosten: € 330,- euro excl btw, elke extra deelnemer ontvangt € 50,- korting.
Organisatie: StudieArena en zorginnovatiebureau DAZ i.s.m. het Alzheimercentrum van het VU medisch centrum, Alzheimer Nederland en het Trimbos-instituut
Meer informatie:
http://www.studiearena.nl/congresagenda/56/landelijk_congres_moderne_dementiezorg
info@studiearena.nl / 035-5394005

Reageer op dit artikel