nieuws

Landelijk Congres Patiëntveiligheid

Geen categorie

De gezondheidszorg in Nederland is van hoogstaande kwaliteit. Toch kregen verschillende ziekenhuizen onlangs te maken met besmetting door een multiresistente bacterie. Dergelijke uitbraken hebben de discussie rond patiëntveiligheid doen oplaaien: hoe kunnen we de veiligheid van patiënten waarborgen, hoe zijn verantwoordelijkheden verdeeld en welke verbeterslagen zijn er nog te maken? Dit congres gaat over de borging van patiëntveiligheid in de dagelijkse praktijk en het belang van verankering binnen de cultuur van uw ziekenhuis.

Clinical governance is daarvoor een methode en ook het Veiligheidsmanagementsysteem (VMS) – eind 2012 voor alle ziekenhuizen verplicht – borgt patiëntveilig werken. Maar hoe kunt u zorgen dat veranderingen organisatiebreed worden gedragen en beklijven? Wat kan de IGZ als toezichthouder betekenen voor de dagelijkse praktijk? En hoe kan de patiënt zelf structureel worden betrokken voor een veiliger ziekenhuiscultuur? In de ochtend staan deze vragen centraal, 's middags gaan we uitgebreid in op twee praktijkvoorbeelden: veiligheidsrondes voor continu verbeteren en 'STAP', voor een veilig perioperatief proces.

Wanneer: 15 november 2011
Waar: Aristo Utrecht
Kosten: € 345,- p.p. (excl. btw). Indien u gelijktijdig een collega aanmeldt, krijgt deze tweede (en elke volgende) persoon een korting van € 50,-. Het factuuradres dient hetzelfde te zijn.
Organisatie: Leids Congres Bureau
Meer informatie:
http://www.leidscongresbureau.nl/congres/patientveiligheid
info@leidscongresbureau.nl; 0715148203

Reageer op dit artikel