nieuws

Landelijke conferentie Kunst & Dementie: BUITENgewoon GEWOON

Geen categorie

Innovatieve praktijkvoorbeelden die het leven van de dementerende mens verrijken. De Stichting Kunst en Dementie is verheugd om, in navolging van de succesvolle conferenties in 2007 en 2008, opnieuw een landelijke conferentie te organiseren voor het werkveld: Kunst & Dementie, Buitengewoon GEWOON: Innovatieve praktijkvoorbeelden die het leven van de dementerende mens verrijken.

Aanleiding is de overtuiging dat kunst een buitengewone en positieve invloed heeft op het welzijn van de dementerende mens. Het lopend wetenschappelijk onderzoeksproject van de Universiteit van Maastricht, Voorbij autonomie en taal, richt zich op hoe de mens met dementie, ondanks het verlies van taal en autonomie, als volwaardige burger aan de maatschappij kan deelnemen. Er wordt onderzocht hoe de kunsten mogelijkheden kan bieden voor de expressie van en de communicatie met de mens met dementie. Stichting Kunst & Dementie vindt het van groot belang dat een aantal best-practices bredere belangstelling en verspreiding krijgen. Met het onderzoek van Maastricht als kader, brengt de conferentie een aantal succesvolle samenwerkingen (best-practices) tussen kunst en de zorg voor dementerenden en hun familie en verzorgenden over het voetlicht. De best practices, die tijdens de conferentie worden gepresenteerd, zijn door activiteitenbegeleiders, kunstenaars en (zorg)instellingen ontwikkeld tot een flexibele en overdraagbare werkmethode. Deze werkmethoden zijn aanleiding voor workshops, uitwisseling en debat onder leiding van inspirerende sprekers en vertegenwoordigers uit het veld. De conferentie is bedoeld voor vaktherapeuten, activiteitenbegeleiders, kunstenaars en ontwerpers, mantelzorgers, managers en beleidsmakers.

Wanneer: 24 oktober 2011
Waar: Eindhoven, Parktheater, Elzentlaan 50 5615 CN Eindhoven tijdens de Dutch Design Week
Kosten: € 195,-
Organisatie: stichting Kunst en Dementie + Vitalis WoonZorg Groep
Meer informatie:
http://www.kunstendementie.nl/
info@elshoutenverhave.nl 0655-335-465 (Noud Verhave)

Reageer op dit artikel