nieuws

LED-verlichting voortaan draadloos

Geen categorie

Dankzij een innovatieve techniek met elektrische panelen voor wand of plafond hoeven interieurarchitecten, installateurs, etaleurs of consumenten nooit meer te hannesen met elektriciteitsdraden en stopcontacten voor sfeerverlichting. Ze kunnen gewoon de LED-lampjes in de wand of het plafond prikken en ze branden al. Met de introductie van Dipline panelen in de Benelux zorgt Dipline Nederland […]

Dankzij een innovatieve techniek met elektrische panelen voor wand of plafond hoeven interieurarchitecten, installateurs, etaleurs of consumenten nooit meer te hannesen met elektriciteitsdraden en stopcontacten voor sfeerverlichting. Ze kunnen gewoon de LED-lampjes in de wand of het plafond prikken en ze branden al.

Met de introductie van Dipline panelen in de Benelux zorgt Dipline Nederland samen met het Nederlandse AAA Interieur voor een revolutie op de markt van creatieve LED-toepassingen in bedrijven, etalages en interieurs.

Dipline panelen bestaan uit 18 millimeter dikke schuimplaten met daarin twee dunne laagjes metaal. De panelen worden via een transformator op het elektriciteitsnet aangesloten, waardoor er lage 12 volt spanning op komt te staan.
Het assortiment LED-lampjes en -spotjes heeft een korte en een lange poot, waarmee de lampjes contact maken met de twee metalen laagjes. Zodoende kunnen ze op elke gewenste plek draadloos in de panelen worden geprikt. Verdere snoeren of stopcontacten zijn niet meer nodig.

De panelen zijn in elke gewenste vorm of grootte te gebruiken of op maat te zagen. Ook zijn ze in elke gewenste kleur te schilderen, te behangen of te stuccen. Ook kan er een stof of afbeelding op aangebracht worden.
De LED-lampjes of LED-spots kunnen in elke gewenste vorm, kleur of sterkte worden geleverd.

Er zijn panelen die geschikt zijn voor duurzame vaste montage. Andere panelen kunnen meerdere malen hergebruikt worden in een tijdelijke opstelling.

Het idee voor draadloze verlichting via een dergelijk sandwichpaneel ontstond al in 1992 en is bedacht door het Franse bedrijf SAITEC. Het eerste paneel zag in 2005 het licht. De afgelopen jaren is het gepatenteerde systeem verder uitgetest en vervolmaakt, waardoor Dipline nu aan alle eisen voldoet en op de Europese markt gebracht kan worden.

Reageer op dit artikel