nieuws

Meer Twentse werknemers op e-fiets naar het werk

Geen categorie

Een toenemend aantal Twentse werknemers pakt sinds kort de elektrische fiets om naar het werk te gaan. Dat is het resultaat van de Twentse e-fiets actie, een initiatief van Twente Mobiel en de Twentse Samenwerkende Rijwielhandelaren.  Aan de Twentse e-fiets actie hebben 20 werkgevers deelgenomen. Zij stelden hun medewerkers in staat voordelig een elektrische fiets te […]

Een toenemend aantal Twentse werknemers pakt sinds kort de elektrische fiets om naar het werk te gaan. Dat is het resultaat van de Twentse e-fiets actie, een initiatief van Twente Mobiel en de Twentse Samenwerkende Rijwielhandelaren. 
 
Aan de Twentse e-fiets actie hebben 20 werkgevers deelgenomen. Zij stelden hun medewerkers in staat voordelig een elektrische fiets te kopen via de actie.
Van tevoren kon iedere werknemer een e-fiets vrijblijvend uitproberen.

In totaal zijn 240 e-fietsen besteld en hebben 84 mensen een proefritje gemaakt.

Twente Mobiel, een initiatief van bedrijfsleven en overheid, wil de verkeersdrukte in de regio terugdringen. Momenteel wordt onderzocht hoeveel autokilometers op het Twentse wegennet zijn verminderd dankzij de actie. De resultaten worden eind dit jaar verwacht. Twente was de eerste regio in Nederland die startte met deze e-fiets actie. In andere regio's lopen de acties momenteel nog.

Bekijk hier het videopersbericht van de Twentse e-fiets actie.

info@twentemobiel.nl

Reageer op dit artikel