nieuws

Minder faillissementen in eerste half jaar

Geen categorie

In het eerste halfjaar van 2011 zijn drieduizend bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dat is 7 procent minder dan een jaar eerder. Het aantal bedrijfsfaillissementen is in vrijwel alle branches gedaald. Dat meldt het centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Een opvallende uitzondering is de horeca: in deze bedrijfstak was het aantal faillissementen maar liefst 42 procent hoger dan in de eerste zes maanden van 2010. Deze stijging kwam vooral voor rekening van kleine restaurants en cafés, met minder dan tien werknemers.

De sterkste daling van het aantal faillissementen vond in de eerste helft van 2011 plaats in de transportsector. Hier nam het aantal bedrijven dat over de kop ging, met bijna een kwart af ten opzichte van een jaar eerder. In de industrie en de bouwnijverheid daalde het aantal bedrijfsfaillissementen met zo’n 15 procent.

Kijk voor meer informatie op de site van het CBS

Reageer op dit artikel