nieuws

Minister wil inschrijving aanbestedingen vergemakkelijken

Geen categorie

Ondernemers die zich telkens voor meerdere aanbestedingen inschrijven, hoeven hun bedrijfsgegevens en bewijsstukken straks maar één keer in te leveren. Deze maatregel zal minister Verhagen van EL&I opnemen in zijn voorstel voor de nieuwe Aanbestedingswet, zo schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.  Om te voorkomen dat steeds dezelfde bewijsstukken moeten worden ingediend, […]

Ondernemers die zich telkens voor meerdere aanbestedingen inschrijven, hoeven hun bedrijfsgegevens en bewijsstukken straks maar één keer in te leveren. Deze maatregel zal minister Verhagen van EL&I opnemen in zijn voorstel voor de nieuwe Aanbestedingswet, zo schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. 

Om te voorkomen dat steeds dezelfde bewijsstukken moeten worden ingediend, kan in Den Haag door de ondernemers gedurende een bepaalde periode worden volstaan met een enkele verwijzing naar het paspoort. Verhagen deelt de opvatting van de Kamer dat met het Haagse aanbestedingspaspoort een lasten- en regeldrukvermindering voor het midden- en kleinbedrijf kan worden bereikt, maar hij zal dit initiatief niet een-op-een kopiëren voor zijn nieuwe Aanbestedingswet. 

Lees het volledige artikel op tendernieuws.nl.

Reageer op dit artikel