nieuws

Mkb gaat komend jaar meer investeren in ict

Geen categorie

Zowel kleine als middelgrote bedrijven gaan de komende twaalf maanden meer investeren in ict. Bijna de helft (44 procent ) ziet het ict-budget toenemen terwijl 20 procent een afname verwacht. Dit blijkt uit de Ernst & Young ICT Barometer onder 600 managers en professionals in het bedrijfsleven en bij de overheid. De toename geldt niet alleen voor het ict-budget maar ook voor de verwachte bestedingen aan hardware, software en externe ict-services.

Casper Kruijt van Ernst & Young: "Het optimisme ten aanzien van de groei van ict-bestedingen houdt aan. Een consistent beeld uit dit onderzoek is dat het mkb over de hele linie in belangrijke mate voor de groei verantwoordelijk is. Opvallend is de terugloop van het bestedingsniveau bij bedrijven met meer dan 500 medewerkers waarbij ruim een kwart van de managers van de 500+ organisaties een afname in de afgelopen twee maanden van interne- en externe ict’ers ziet."

Binnen het mkb ziet maar 10 procent hier een afname, zo blijkt uit het onderzoek. Bijna 40 procent van de 500+ organisaties ziet een daling van ict-investeringen voor de komende twaalf maanden. Bij het mkb ligt dit op gemiddeld 10 procent. De ict-bestedingen bij de overheid laten ook een minder sterke groei zien. De sectoren productie/industrie zetten op het gebied van ict de toon.

Lees ook: Cloud computing nog geen populaire optie bij bedrijven

Reageer op dit artikel