nieuws

Nederlandse organisaties positief over investeringen in ICT

Geen categorie

Ruim tweederde van de Nederlandse bedrijven gaat in de periode 2011-2013 investeren in ICT, zo blijkt uit de Nationale ICT-Enquête 2011. In eerste instantie wordt vooral geïnvesteerd in nieuwe software; investeringen in hardware staan tweede op de verlanglijst. Opvallend is dat het merendeel van de bedrijven kiest voor de aanschaf van software via het traditionele […]

Ruim tweederde van de Nederlandse bedrijven gaat in de periode 2011-2013 investeren in ICT, zo blijkt uit de Nationale ICT-Enquête 2011. In eerste instantie wordt vooral geïnvesteerd in nieuwe software; investeringen in hardware staan tweede op de verlanglijst.

Opvallend is dat het merendeel van de bedrijven kiest voor de aanschaf van software via het traditionele licentiemodel. De vraag naar diensten via de cloud blijft achter: slechts elf procent van de bedrijven zegt in de nabije toekomst te kiezen voor cloud computing. Eenderde van de respondenten geeft zelfs aan niet te weten wat cloud computing precies inhoudt.

Bijna de helft van de Nederlandse bedrijven investeert in nieuwe oplossingen om verouderde software te vervangen.
Andere redenen om te investeren in nieuwe software zijn dat de bestaande oplossing te duur is, of niet tot de eerder verwachte kostenbesparingen leidt. Voor zeven procent is het aflopen van het huidige contract reden om over te stappen naar een andere leverancier. Slechts een kwart van de respondenten geeft aan te gaan investeren in hardware.
Als hardware in de nabije toekomst wel wordt aangeschaft, is dat vooral ten behoeve van kantoorautomatisering (55 procent) en data-opslag (21 procent).

Voor het volledige onderzoek kunt u kijken op: http://www.ict-enquete.nl/mailing/whitepaper.pdf

Reageer op dit artikel