nieuws

Nieuw: BlackBerry Management Center

Geen categorie

Research In Motion (RIM) heeft een nieuwe dienst gelanceerd voor het MKB: het BlackBerry Management Center. Met deze gratis service kunnen organsaties hun BlackBerries centraal beheren via het internet. De service is bestemd voor bedrijven met maximaal 100 BlackBerry-smartphones, die toegang hebben tot e-maildiensten via een Internet Service Provider (ISP) of een web-based e-mailservice zoals […]

Research In Motion (RIM) heeft een nieuwe dienst gelanceerd voor het MKB: het BlackBerry Management Center. Met deze gratis service kunnen organsaties hun BlackBerries centraal beheren via het internet.

De service is bestemd voor bedrijven met maximaal 100 BlackBerry-smartphones, die toegang hebben tot e-maildiensten via een Internet Service Provider (ISP) of een web-based e-mailservice zoals Gmail, Hotmail en Yahoo!.

IT-verantwoordelijken kunnen onder meer de volgende beheertaken met deze nieuwe dienst uitvoeren:
-draadloze back-up uitvoeren van de toestellen.
-informatie op de smartphone beveiligen als iemand zijn telefoon kwijtraakt door verlies of diefstal. Dit gebeurt door het toestel op afstand te vergrendelen en indien nodig de inhoud ervan te wissen, inclusief de micro SD-kaart. 
-Een verloren toestel lokaliseren door het op afstand te vergrendelen, het luid te doen rinkelen en een bericht te laten verschijnen op het startscherm.
-De instellingen van een nieuw toestel of vervangtelefoon wijzigen en de gegevens naar het nieuwe toestel overbrengen.
-Een wachtwoord opnieuw instellen.

Bron: http://www.it-executive.nl  

Reageer op dit artikel