nieuws

NPCF en de PVV : Wees eerlijker over besmetting

Geen categorie

Patiëntenorganisatie NPCF en de PVV willen dat ziekenhuizen eerlijker zijn over besmettingen met gevaarlijke bacteriën en virussen. Daarvoor pleiten ze in RTL Nieuws in een reactie op het verhaal van Jip van den Enden.Jip werd zwaar gehandicapt nadat hij als baby was geïnfecteerd door het Rotavirus in het Diakonessenhuis in Utrecht. NPCF en PVV vinden […]

Patiëntenorganisatie NPCF en de PVV willen dat ziekenhuizen eerlijker zijn over besmettingen met gevaarlijke bacteriën en virussen. Daarvoor pleiten ze in RTL Nieuws in een reactie op het verhaal van Jip van den Enden.

Jip werd zwaar gehandicapt nadat hij als baby was geïnfecteerd door het Rotavirus in het Diakonessenhuis in Utrecht. NPCF en PVV vinden dat ziekenhuizen transparanter moeten zijn over eventuele besmettingen. Daardoor kunnen patiënten kiezen of ze in het betreffende ziekenhuis opgenomen willen worden. Ook vinden ze dat patiënten verpleegkundigen actief moeten aanspreken als die bijvoorbeeld hun handen niet wassen.

Reageer op dit artikel