nieuws

Ondernemers geven 2.000,- euro uit aan beveiliging

Geen categorie

Nederlandse ondernemers geven gemiddeld tweeduizend euro uit aan beveiligingsmaatregelen zoals cameratoezicht of een cursus voor personeel. Eén op de zes bedrijven trekt hier echter helemaal geen geld voor uit. Dat blijkt uit onderzoek van vakblad De Zaak en het ING Economisch Bureau. Uit het onderzoek blijkt verder dat ondernemers met een winkel, transportbedrijf of een […]

Nederlandse ondernemers geven gemiddeld tweeduizend euro uit aan beveiligingsmaatregelen zoals cameratoezicht of een cursus voor personeel. Eén op de zes bedrijven trekt hier echter helemaal geen geld voor uit. Dat blijkt uit onderzoek van vakblad De Zaak en het ING Economisch Bureau.

Uit het onderzoek blijkt verder dat ondernemers met een winkel, transportbedrijf of een horecagelegenheid het meest gevoelig zijn voor criminaliteit. Gemiddeld heeft 40 procent van de bedrijven last gehad van criminaliteit in de afgelopen twaalf maanden, maar binnen deze drie branches lag dat percentage veel hoger.

Meer dan 60 procent van bedrijven die slachtoffer werden, hadden te maken met diefstal. Vandalisme en computercriminaliteit volgen daarna. Het schadebedrag bedroeg gemiddeld duizend euro. In 20 procent van de gevallen was de ondernemer de dupe van het eigen personeel. Een slachtoffer van diefstal werd gemiddeld drie keer bestolen in het afgelopen jaar.

Reageer op dit artikel