nieuws

Ongelukkige werknemers babbelen meer

Geen categorie

Ongelukkige werknemers babbelen meer

Wie gelukkige werknemers wil, moet zorgen dat er op de werkvloer meer diepgaande gesprekken worden gevoerd. Ongelukkige mensen babbelen meer over nietszeggende onderwerpen.

Dat blijkt uit onderzoek van Matthias Mehl, professor in sociale psychologie aan de Universiteit van Arizona. Als er alleen maar over het weer of over de voetbalwedstrijd van de avond ervoor wordt gepraat, is dat een indicatie dat mensen niet gelukkig zijn, stelt Mehl in The Globe and Mail. Ongelukkige mensen zijn drie keer sterker geneigd om over oppervlakkige zaken te praten of om zich te isoleren.

Mehl stuurde een aantal proefpersonen met een opname apparaatje de werkvloer op en nam willekeurige fragmenten van de gesprekken op, 23.689 in totaal. Daarnaast ondervroegen zij de deelnemers over hun tevredenheid en hun persoonlijkheid.

Door de werknemers minstens één keer per dag te betrekken in een zinvol gesprek, worden ze binnen twee weken een klein beetje gelukkiger gemaakt, belooft Mehl.

Reageer op dit artikel