nieuws

Opnamestop MST blijft van kracht

Geen categorie

De opnamestop voor twee chirurgische verpleegafdelingen van het Medisch Spectrum Twente wordt met een dag verlengd. Dat heeft het ziekenhuis maandagavond 1 augustus 2011 laten weten. De opnamestop is afgelopen zondag ingesteld in verband met de besmettelijke MRSA-bacterie, die vorige week dinsdag bij een patiënt is aangetroffen. In de testresultaten die maandag zijn binnengekomen, zijn […]

De opnamestop voor twee chirurgische verpleegafdelingen van het Medisch Spectrum Twente wordt met een dag verlengd. Dat heeft het ziekenhuis maandagavond 1 augustus 2011 laten weten. De opnamestop is afgelopen zondag ingesteld in verband met de besmettelijke MRSA-bacterie, die vorige week dinsdag bij een patiënt is aangetroffen.

In de testresultaten die maandag zijn binnengekomen, zijn geen nieuwe besmettingen aangetroffen. Maar nog niet alle resultaten zijn binnen en daarom geldt de opnamestop tot ten minste dinsdag 20.00 uur.
De patiënt die besmet is met de resistente bacterie wordt geïsoleerd verpleegd. Personeel en andere patiënten zijn getest op de bacterie. Pas als blijkt dat niemand besmet is, worden de verpleegafdelingen weer geopend.
De MRSA-bacterie, ook wel ziekenhuisbacterie genoemd, is lastig te bestrijden omdat hij resistent is tegen de meeste antibiotica. Jaarlijks raken zo'n 1500 mensen in het ziekenhuis besmet met de bacterie.

Opnamestop in Weert opgeheven
Het Sint Jans Gasthuis in Weert heeft de opnamestop voor de afdeling intensive care (ic) opgeheven. Dat maakte het ziekenhuis donderdag 28 juli 2011 bekend. De opnamestop werd maandag 25 juli  ingesteld nadat bij een patiënt de besmettelijke MRSA-bacterie was aangetroffen. De afdeling is ontsmet en iedereen die mogelijk met de bacterie in aanraking is geweest, is gecontroleerd. In maart werd in het ziekenhuis ook al de MRSA-bacterie gevonden. Die kan gevaarlijk zijn voor mensen met een zwakke weerstand.

Reageer op dit artikel