nieuws

Overeenkomst tussen werkgever en fiscus bindt werknemer

Geen categorie

Afspraken tussen twee partijen (zoals een vaststellingsovereenkomst tussen een werkgever en de fiscus) kunnen soms een derde (bijvoorbeeld een werknemer) binden. Het Hof in Den Haag velde op 17 mei 2011 een vonnis waarbij inderdaad een overeenkomst tussen de werkgever en de fiscus gevolgen had voor een werknemer (het vonnis is pas deze maand gepubliceerd).

Het ging in dit geval om een spaar- en beleggingsplan dat erg leek op een  aandelenoptieregeling waarbij aandelenopties na een zekere blokkeringsperiode uitoefenbaar zijn tegen een bepaalde uitoefenprijs. Hier investeerde een werknemer een bepaald bedrag in een beleggingsfonds, waarbij hij profiteerde van een sterk hefboomeffect. Na een blokkeringsperiode van vijf jaar kon de deelnemer het gespaarde bedrag uitbetaald krijgen. Een werknemer was het er niet mee eens dat daarbij loonbelasting werd ingehouden.

De werkgever had met de Belastingdienst een vaststellingsovereenkomst gesloten over de fiscale gevolgen van de deelname aan het spaar- en beleggingsplan. Daarin was afgesproken dat een contante betaling uit het fonds zou gelden als loon. De loonbelasting was dus terecht.

De uitspraak vindt u hier

 

Bron: F&A Signalen

 

 

Reageer op dit artikel