nieuws

Praktijkondersteuners krijgen meer loon

Geen categorie

Het principeakkoord cao Huisartsenzorg 2011-2012 is door alle partijen goedgekeurd. Per 1 april 2011 en per 1 april 2012 worden de salarissen verhoogd met 1,25 procent. De eindejaaruitkering wordt met ingang van 2011 met 0,5 procent verhoogd tot 5 procent. Dat meldt het verpleegkundigenblad Bijzijn.De cao Huisartsenzorg regelt de arbeidsvoorwaarden voor praktijkassistenten, apothekersassistenten, praktijkondersteuners in […]

Het principeakkoord cao Huisartsenzorg 2011-2012 is door alle partijen goedgekeurd. Per 1 april 2011 en per 1 april 2012 worden de salarissen verhoogd met 1,25 procent. De eindejaaruitkering wordt met ingang van 2011 met 0,5 procent verhoogd tot 5 procent. Dat meldt het verpleegkundigenblad Bijzijn.

De cao Huisartsenzorg regelt de arbeidsvoorwaarden voor praktijkassistenten, apothekersassistenten, praktijkondersteuners in dienst van een huisarts en personeel op huisartsenposten.
Op dit moment wordt nog gewerkt aan de teksten van de nieuwe cao. De salaristabel is al wel aangepast.

Scholing
Verder staat in de cao dat er een minimum aanspraak van twintig uur per jaar aan scholing komt. De kosten komen voor rekening van de werkgever. Voor relatief dure en langdurige beroepsopleidingen die tot een erkend diploma leiden, wordt de terugbetalingsregeling uitgebreid. Werkgevers gaan bijdragen in de kosten van (her)registratie van erkende diploma's en BIG-registratie.

Partijen
Het overleg is gevoerd door de LHV, Vereniging Huisartsenposten Nederland (VHN), de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA), ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak en de Nederlandse Vereniging voor Praktijkondersteuners (NVvPO).

Meer informatie: Bijzijn.

Reageer op dit artikel