nieuws

‘Privé-surfen tijdens werk goed voor productiviteit’

Geen categorie

Werkgevers doen er goed aan privé-surfen tijdens werktijd toe te staan. Het verhoogt namelijkde productiviteit van mensen, omdat ze even hun zinnen kunnen verzetten. Voor de productiviteit is het daarentegen niet goed om tijdens het werk privé-mail te beantwoorden of te bellen of te sms'sen. Dit blijkt uit een studie van twee onderzoekers uit Singapore, waarover […]

Werkgevers doen er goed aan privé-surfen tijdens werktijd toe te staan. Het verhoogt namelijkde productiviteit van mensen, omdat ze even hun zinnen kunnen verzetten.

Voor de productiviteit is het daarentegen niet goed om tijdens het werk privé-mail te beantwoorden of te bellen of te sms'sen.

Dit blijkt uit een studie van twee onderzoekers uit Singapore, waarover zij onlangs een presentatie gaven.

Privé-surfen tijdens werk verzet de zinnen, omdat blijkt dat mensen alleen sites bezoeken die ze leuk vinden. Het zorgt dus voor een aangename pauze.
Privé-mail beantwoorden is echter niet bevorderend voor de productiviteit, het vergt namelijk meer van de persoon om de mail te beantwoorden, dit bevordert het pauzegevoel niet.

-Onderzoek 'Impact of Cyberloafing on Psychological Engagement', Universiteit van Singapore.
-Bronnen: http://www.nuzakelijk.nl/werk/2595957/surfen-tijdens-werktijd-bevordert-productiviteit.html en The Wall Street Journal.

Reageer op dit artikel