nieuws

‘Rookverbod voor thuiswerkende ambtenaren’

Geen categorie

Opmerkelijk nieuws uit Zweden: de gemeente Landskrona wil een rookverbod voor haar thuiswerkende ambtenaren. Dat meldt Het Laatste Nieuws op basis van berichtgeving in het Helsingborgs Dagblad, een lokale krant. Het voorgestelde rookverbod reikt verder dan alleen het kantoor. Als de plannen doorgang vinden, mag in zijn geheel niet meer gerookt worden onder werktijd. Daaronder […]

Opmerkelijk nieuws uit Zweden: de gemeente Landskrona wil een rookverbod voor haar thuiswerkende ambtenaren. Dat meldt Het Laatste Nieuws op basis van berichtgeving in het Helsingborgs Dagblad, een lokale krant.

Het voorgestelde rookverbod reikt verder dan alleen het kantoor. Als de plannen doorgang vinden, mag in zijn geheel niet meer gerookt worden onder werktijd. Daaronder valt ook roken tijdens de pauzes, op straat en gedurende een thuiswerkdag.

De plannen vallen niet bij iedereen in goede aarde. Högni Hansson, verantwoordelijk voor de leefomgeving, vindt de plannen 'moralistisch en dwaas'. Hansson: 'Roken is gevaarlijk, maar ik vraag me af hoever de bevoegdheden van de werkgever strekken.'

Goede voorbeeld
Lisa Flinth van het plaatselijke onderwijscomité vindt echter dat alle werkuren volledig rookvrij moeten zijn. Volgens haar moeten ambtenaren, waaronder leraren, het goede voorbeeld geven.

Volgens personeelsmanager Kristina Trulsson Samuelsson zal er niet bij de werknemers thuis gecontroleerd gaan worden. 'Ik zie dit meer als een symbolische kwestie', voegt opleidingsmanager Thomas Johansson toe.

De regels moeten ook gaan gelden voor het gebruik van 'snus', de in Zweden populaire snuiftabak.

(Bron: Het Laatste Nieuws, Helsingborgs Dagblad, www.ohnw.nl )

Reageer op dit artikel