nieuws

Spionerende baas schendt privacy

Geen categorie

Bedrijven gebruiken camera's die eigenlijk bedoeld zijn voor beveiliging tegen inbraak of diefstal op grote schaal om het eigen personeel in de gaten te houden. Dat stelt FNV Bondgenoten. Dit kan volgens de vakbond leiden tot spanningen op de werkvloer en tot inbreuk op de privacy van werknemers. De vakbond waarschuwde onlangs de directie van […]

Bedrijven gebruiken camera's die eigenlijk bedoeld zijn voor beveiliging tegen inbraak of diefstal op grote schaal om het eigen personeel in de gaten te houden. Dat stelt FNV Bondgenoten.

Dit kan volgens de vakbond leiden tot spanningen op de werkvloer en tot inbreuk op de privacy van werknemers. De vakbond waarschuwde onlangs de directie van bouwmarkt Hornbach dat beveiligingscamera's niet gebruikt mogen worden voor het bespieden van het eigen personeel. Volgens de bond gebeurt dat niet alleen bij Hornbach, maar ook bij andere bedrijven. 'Dat horen we regelmatig van bestuurders en kaderpersoneel', zegt een woordvoerder. Hornbach stelt dat de camera's bedoeld zijn om diefstal te voorkomen, maar zegt de zaak wel te onderzoeken.

Reageer op dit artikel