nieuws

Training Interculturele Communicatie

Geen categorie

In relaties met cliënten of patiënten van verschillende culturele afkomsten kan het moeilijk zijn elkaar te begrijpen, zowel wat betreft taalgebruik en non-verbale communicatie als cultuurbepaalde gebruiken. Wat kun je beter niet zeggen, wat moet je juist wel doen? Wie spreek je aan? Komt informatie via tolkende familie of kennissen wel goed over? Tijdens deze Training Interculturele Communicatie leert u communicatietechnieken en hoe u een transculturele basishouding ontwikkelt.

We gaan in op interculturele communicatie in het algemeen, communicatie in de gezondheidszorg en communicatie in hulpverlening aan jongeren en gezinnen. Deskundige communicatietrainers geven u praktische handvatten en laten u zien hoe u door verbale en non-verbale communicatie culturele verschillen kunt overbruggen, waardoor hulpverlening of behandeling beter aanslaat. Doelgroep Deze bijeenkomst is bedoeld voor professionals die in hun werk te maken krijgen met patiënten of cliënten met diverse culturele achtergronden en zich willen verdiepen in hoe de communicatie met hen verbeterd kan worden.

Wanneer: 15 december 2011
Waar: Aristo Amsterdam
Kosten: € 330,-, met korting voor collega's van dezelfde organisatie
Organisatie: Leids Congres Bureau
Meer informatie:
http://www.leidscongresbureau.nl/_interculturelecommunicatie/programma
info@leidscongresbureau.nl of 071-5148203

Reageer op dit artikel