nieuws

Werknemer 2.0: HNW vanuit juridisch perspectief

Geen categorie

Organisaties die met het Nieuwe Werken aan de slag gaan, krijgen te maken met juridische en organisatorische consequenties, niet alleen op gebied van arbeidsomstandigheden (reikwijdte zorgplicht werkgever, inrichting thuiswerkplek et cetera), maar ook op arbeidsrechtelijk/arbeidsvoorwaardelijk terrein zoals reiskostenregelingen (als medewerkers niet iedere dag naar kantoor komen, kan ik dan de reiskostenregeling aanpassen?), registratie van zorgverlof […]

Organisaties die met het Nieuwe Werken aan de slag gaan, krijgen te maken met juridische en organisatorische consequenties, niet alleen op gebied van arbeidsomstandigheden (reikwijdte zorgplicht werkgever, inrichting thuiswerkplek et cetera), maar ook op arbeidsrechtelijk/arbeidsvoorwaardelijk terrein zoals reiskostenregelingen (als medewerkers niet iedere dag naar kantoor komen, kan ik dan de reiskostenregeling aanpassen?), registratie van zorgverlof et cetera.

Daarbij is nog niet alles even duidelijk omdat de huidige wet- en regelgeving (nog) niet is aangepast op HNW.

Op 29 november besteden twee deskundigen aandacht aan deze onderwerpen in een workshop over de gevolgen van HNW voor de arbeidsvoorwaarden, de arbeidsomstandigheden en de arbeidsrechtelijke relatie.

De workshop wordt gegevens tijdens het HNW-congres dat Kluwer organiseert op 29 november a.s. in NBC Nieuwegein.

De sprekers tijdens de workshop zijn:
-Adriaan Weber, beleidsadviseur Directie Gezond & Veilig Werken, Ministerie SZW
-mr Kim van der Hoeven, Senior adviseur Juridische Zaken AWVN

Het congres bestaat uit enkele plenaire lezingen (van Prof. Wessel Ganzevoort, Prof. Aukje Nauta, dr. Peter van Baalen, Henny van Egmond) en diverse workshops en  'In gesprek met'-sessies.

De sprekers zijn afkomstig van organisaties als gemeente Heemstede, USG People, 365/Zin, Ahrend, Océ, BAM Living Facility, UWV, SNS Reaal, Rabobank, UVIT, ministerie van Sociale Zaken, AWVN, Digital Action, Yolk en Riddervis.

U bent van harte uitgenodigd!

KLIK HIER om meer te weten over de workshop en het congres. 

Reageer op dit artikel