nieuws

Zorgen over groeiend aantal loonbeslagen

Geen categorie

Payrollorganisatie Please constateert dat het aantal loonbeslagen in Nederland blijft groeien. De organisatie schat dat er door alle gerechtsdeurwaarders gezamenlijk per jaar tussen de 300.000 en 400.000 keer beslag op inkomen wordt gelegd. De administratieve afhandeling daarvan kost werkgevers veel tijd en energie. Wel blijkt een snelle en correcte uitvoering van een loonbeslag een effectief middel om te voorkomen dat schuldenlasten verder oplopen, zegt Please.

 

 

De payrollorganisatie heeft daar inmiddels een aparte procedure voor ontwikkeld. In overleg met de deurwaarder en de schuldeiser wordt een realistische afbetalingsregeling opgesteld.

 

Hoewel landelijke cijfers over het totaal aantal loonbeslagen niet voorhanden zijn, merkt Please dat schuldeisers vaker loonbeslag leggen. Dat komt mede doordat het aantal organisaties die zonder rechterlijke tussenkomst een dergelijk beslag mogen leggen groeit. Zo mogen naast de Belastingdienst en de gemeente ook het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB), de IB-groep, de Sociale Verzekeringsbank en het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) zich direct bij de werkgever melden als er sprake is van betalingsachterstand bij een werknemer.

 

De payrollorganisatie is bezorgd over deze ontwikkeling, aangezien loonbeslag de relatie werkgever-werknemer onder druk zet.

 

Kijk hier voor meer informatie.

Reageer op dit artikel