nieuws

Zorgverzekeraar onderzoekt fraudemeldingen therapeut

Geen categorie

Zorgverzekeraar Trias onderzoekt fraudemeldingen over de Leerdamse psychotherapeut Pieter van Steijn. Er zijn meerdere klachten binnengekomen over vermeend frauduleus declaratiegedrag. Dat meldt RTV Rijnmond. Op dit moment worden de klachten onderzocht. Zolang het onderzoek loopt wil zorgverzekeraar Trias geen mededelingen doen.De Leerdamse therapeut ligt onder vuur sinds 24 ex-medewerkers en ex-patiënten vorige week een klachtendossier […]

Zorgverzekeraar Trias onderzoekt fraudemeldingen over de Leerdamse psychotherapeut Pieter van Steijn. Er zijn meerdere klachten binnengekomen over vermeend frauduleus declaratiegedrag. Dat meldt RTV Rijnmond.

Op dit moment worden de klachten onderzocht. Zolang het onderzoek loopt wil zorgverzekeraar Trias geen mededelingen doen.
De Leerdamse therapeut ligt onder vuur sinds 24 ex-medewerkers en ex-patiënten vorige week een klachtendossier openbaar hebben gemaakt. Van Steijn zou zich schuldig maken aan machtsmisbruik, onbeschoft gedrag en frauduleus handelen.

Valse diagnoses en declaraties
De fraude zou er volgens de klagers uit bestaan dat niet gegeven behandelingen worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Verder zou de man valse, zware diagnoses stellen om zo meer behandelingen te kunnen declareren dan nodig. Hij zou zelfs sofinummers van familieleden van patiënten misbruiken voor valse declaraties.

Schorsing

Het regionaal tuchtcollege heeft de psychotherapeut in oktober 2010 geschorst, maar Pieter van Steijn is hiertegen in beroep gegaan. Zolang de rechter geen onherroepelijke uitspraak heeft gedaan, kan hij zijn vak uitoefenen. Onlangs heeft de psychotherapeut een nieuwe praktijk geopend in Gorinchem.

Onzin
De therapeut doet de aantijgingen af als 'onzin'. Volgens hem hebben de klagers helemaal geen zicht op zijn financiële administratie. 'Dat snappen zij helemaal niet, dat is veel te ingewikkeld', aldus de Leerdamse therapeut.
Volgens een woordvoerder van Trias gaat het onderzoek naar de fraude nog wel enkele maanden duren. (Bron: RTV Rijnmond)

Reageer op dit artikel