nieuws

106 facilitaire bedrijven leggen het loodje

Geen categorie

Veel schoonmaakbedrijven, beveiligers en cateraars vallen om, meldt Het Financieele Dagblad op 8 september. De eerste acht maanden van dit jaar legden 106 bedrijven in de facilitaire dienstlening het loodje. Dat is 76% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder blijkt uit cijfers die faillissementsdossier.nl heeft gepubliceerd. Het beeld wijkt volgens de dataleverancier duidelijk […]

Veel schoonmaakbedrijven, beveiligers en cateraars vallen om, meldt Het Financieele Dagblad op 8 september. De eerste acht maanden van dit jaar legden 106 bedrijven in de facilitaire dienstlening het loodje.

Dat is 76% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder blijkt uit cijfers die faillissementsdossier.nl heeft gepubliceerd.
Het beeld wijkt volgens de dataleverancier duidelijk af van het normale patroon. Alleen al in augustus gingen 24 bedrijven failliet.

De slachtoffers zijn kleinere spelers, zoals Cleaning Service Amersfoort en K.M.D. Bedrijfsdiensten uit Den Haag. Deze facilitaire dienstverleners zijn niet meer in staat om bezuinigingen door overheid en bedrijven op te vangen.
Ook het teruglopende kantoor- en bedrijfsoppervlak speelt de sector parten. De economische tegenwind zorgt volgens FMN-voorzitter Wim Ledder voor een kettingreactie in de neerwaartse prijsspiraal.

Bron: Het Financieele Dagblad, auteur: Richard Smit

Reageer op dit artikel