nieuws

‘Advies biedt onvoldoende bescherming’

Geen categorie

De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) en Nautilus International vinden het advies van de commissie-De Wijkerslooth over private beveiligers aan boord van schepen onvoldoende. Op korte termijn wordt de piraterij onvoldoende aangepakt, stellen de organisaties. Nederlandse zeevarenden en schepen blijven daardoor te vaak onbeschermd. Het advies laat wel de mogelijkheid van het inhuren door […]

De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) en Nautilus International vinden het advies van de commissie-De Wijkerslooth over private beveiligers aan boord van schepen onvoldoende. Op korte termijn wordt de piraterij onvoldoende aangepakt, stellen de organisaties.

Nederlandse zeevarenden en schepen blijven daardoor te vaak onbeschermd. Het advies laat wel de mogelijkheid van het inhuren door reders van gewapende private beveiligers open. Maar daaraan worden te veel voorwaarden verbonden, zodat dit pas op lange termijn effect kan hebben, aldus de KVNR.

Reageer op dit artikel