nieuws

Amsterdam wil alternatief voor pgb

Geen categorie

Thuiswonende Amsterdamse chronisch zieken en gehandicapten, die nu zorg op kosten van de overheid krijgen, mogen niet de dupe worden van de bezuinigingen die het kabinet doorvoert op het persoonsgebonden budget (pgb).  Dat zegt de Amsterdamse VVD-wethouder Eric van der Burg. Wethouder Eric van der Burg (zorg) wil een alternatief verzinnen. Dat heeft hij maandag […]

Thuiswonende Amsterdamse chronisch zieken en gehandicapten, die nu zorg op kosten van de overheid krijgen, mogen niet de dupe worden van de bezuinigingen die het kabinet doorvoert op het persoonsgebonden budget (pgb).  Dat zegt de Amsterdamse VVD-wethouder Eric van der Burg.

Wethouder Eric van der Burg (zorg) wil een alternatief verzinnen. Dat heeft hij maandag 26 september 2011 gezegd in een interview bij lokale zender AT5.
De pgb-regeling is explosief gegroeid. Daarom wil het kabinet er fors in snijden. Van der Burg hoopt zijn alternatieve plan te betalen met geld dat hij krijgt van het rijk uit een ander zorgpotje. De wethouder verwacht dat hij dat geld binnen enkele jaren krijgt.

Reageer op dit artikel