nieuws

Beeldschermen met foto’s relschoppers in stad

Geen categorie

Rotterdam gaat mogelijk grote beeldschermen met foto's van verdachte relschoppers plaatsen in de stad. Doel hiervan is de hulp van het publiek in te roepen bij het identificeren van een groep hooligans die zaterdag het Maasgebouw bij de Kuip bestormde. Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb geschreven in een brief aan de gemeenteraad. Aboutaleb wil alles […]

Rotterdam gaat mogelijk grote beeldschermen met foto's van verdachte relschoppers plaatsen in de stad. Doel hiervan is de hulp van het publiek in te roepen bij het identificeren van een groep hooligans die zaterdag het Maasgebouw bij de Kuip bestormde. Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb geschreven in een brief aan de gemeenteraad.

Aboutaleb wil alles in het werk stellen om de verdachten van de ongeregeldheden aan te houden, schrijft hij. Inmiddels zijn vijf arrestaties verricht, maar de burgemeester verwacht dat er meer volgen. Ook wordt de schade die zaterdag is veroorzaakt verhaald op de daders, aldus de burgemeester.

De burgemeester spreekt in de brief nogmaals zijn verbazing uit over de gebeurtenis. ‘Het blijft voor iedereen onvoorstelbaar dat mensen moedwillig uit zijn op ongeregeldheden.' Volgens hem heeft de politie kordaat opgetreden tegen de ongeregeldheden. Door de aanwezigheid van agenten in het Maasgebouw kon direct worden opgetreden en was een interventie van de ME binnen enkele seconden mogelijk', aldus Aboutaleb.

Reageer op dit artikel