nieuws

Blaue Engel voor CWS

Geen categorie

CWS is als eerste en enige Nederlandse aanbieder van katoenen handdroogsystemen onderscheiden met het Blaue Engel-ecolabel. Het betreft haar milieuvriendelijke handdoekautomaten in combinatie met katoenen rollen. Blaue Engel bestaat sinds 1978 en is daarmee het oudste en meest bekende milieukeurmerk ter wereld. Het stelt bedrijven in staat om zich met milieuvriendelijke producten te onderscheiden. Een […]

CWS is als eerste en enige Nederlandse aanbieder van katoenen handdroogsystemen onderscheiden met het Blaue Engel-ecolabel. Het betreft haar milieuvriendelijke handdoekautomaten in combinatie met katoenen rollen.

Blaue Engel bestaat sinds 1978 en is daarmee het oudste en meest bekende milieukeurmerk ter wereld. Het stelt bedrijven in staat om zich met milieuvriendelijke producten te onderscheiden. Een onafhankelijke jury stelt de criteria vast waaraan producten en diensten moeten voldoen.

CWS, een internationale, toonaangevende leverancier van professionele en innovatieve allround-oplossingen voor sanitaire ruimten en textieldiensten, kreeg het Blaue Engel RAL-UZ 77-keurmerk toe vanwege het gebruik van duurzame katoenen handdoekrollen in combinatie met de specifieke CWS-handdoekroldispensers. Alleen de beste en meest milieuvriendelijke producten komen voor dit label in aanmerking. Vergeleken met papieren handdoekjes, afhankelijk van het soort papier, verbruiken katoenen handdoeken 63% minder energie, produceren 79% minder afval en zorgen voor 48% minder CO2-uitstoot, zo onderzocht de European Textile Services Association in 2006.

CWS focust sinds de oprichting van het bedrijf al op duurzaamheid en milieubescherming en voelt daarbij een grote verantwoording voor mens en milieu. Dat geldt bijvoorbeeld voor de milieubesparende wasprocessen en de duurzame levenscyclus van katoenen rollen. Een rol wordt gemiddeld 200 keer opnieuw ingezet en daarna hergebruikt voor onder meer poetskatoen.

Meer informatie: www.nl.cws.com

Reageer op dit artikel