nieuws

Camera herkent ongewenste tramreiziger

Geen categorie

De Rotterdamse vervoersmaatschappij RET hangt in de loop van deze week in de tram camera's op die instappende passagiers aan het gezicht kunnen herkennen. Als een reiziger een ov-verbod heeft, dan krijgt de bestuurder een seintje. De maatregel moet agressie tegen medewerkers in het openbaar vervoer tegengaan, aldus een woordvoerder van de RET. Agressieve reizigers […]

De Rotterdamse vervoersmaatschappij RET hangt in de loop van deze week in de tram camera's op die instappende passagiers aan het gezicht kunnen herkennen. Als een reiziger een ov-verbod heeft, dan krijgt de bestuurder een seintje. De maatregel moet agressie tegen medewerkers in het openbaar vervoer tegengaan, aldus een woordvoerder van de RET.

Agressieve reizigers worden al een paar jaar geweerd uit de tram. De conducteur heeft daartoe foto's van die personen bij zich, maar is vaak te druk met andere zaken om de gezichten te checken.

De privacy is niet in het geding, stelt de RET-woordvoerder. ‘De camera scant alleen gezichtskenmerken en die zijn niet gekoppeld aan persoonsgegevens.' Het gaat om een proef van een jaar.

Reageer op dit artikel