nieuws

Chemiebedrijven werken aan betere veiligheid

Geen categorie

Bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken, gaan de veiligheid verder vergroten. Dit moet leiden tot het voorkomen van incidenten zoals de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk begin dit jaar. Dat liet werkgeversorganisatie VNO-NCW weten namens vier brancheorganisaties, waaronder de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI). Het uitgangspunt is dat een betere veiligheidscultuur zich niet […]

Bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken, gaan de veiligheid verder vergroten. Dit moet leiden tot het voorkomen van incidenten zoals de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk begin dit jaar.

Dat liet werkgeversorganisatie VNO-NCW weten namens vier brancheorganisaties, waaronder de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI).

Het uitgangspunt is dat een betere veiligheidscultuur zich niet alleen door wetgeving laat afdwingen. Een actieplan moet ertoe leiden dat bij iedereen en op elke plek in een bedrijf veiligheid bij het werken met gevaarlijke stoffen vooropstaat, aldus VNO-NCW.

Volgens staatssecretaris Joop Atsma (Milieu) komen de plannen als geroepen. 'Chemie-Pack staat nog vers in ons geheugen. Als management van een risicovol bedrijf kun je niet vaak genoeg door de bril van veiligheid naar je bedrijf kijken.'

Congres Veiligheid & Risico

Reageer op dit artikel