nieuws

Controle medicatie levert veel geld en kwaliteit op

Geen categorie

Het loont de moeite om medicatie van bewoners in verzorgingshuizen structureel door te lichten. Dat levert gezondheidswinst en grote kostenbesparingen op. Die conclusie trekken het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) en de Proeftuin Farmacie Groningen (PFG).IVM en PFG keken naar het medicijngebruik van 399 bewoners van 18 Groningse verzorgingshuizen.Zorgverleners beoordeelden per bewoner of er medicijnen […]

Het loont de moeite om medicatie van bewoners in verzorgingshuizen structureel door te lichten. Dat levert gezondheidswinst en grote kostenbesparingen op. Die conclusie trekken het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) en de Proeftuin Farmacie Groningen (PFG).

IVM en PFG keken naar het medicijngebruik van 399 bewoners van 18 Groningse verzorgingshuizen.
Zorgverleners beoordeelden per bewoner of er medicijnen onnodig genomen werden en of er medicijnen waren die juist voorgeschreven moesten worden. Deze beoordeling leverde 654 wijzigingen op. In 362 gevallen stopten de bewoners met een medicijn. In totaal werd hierdoor naar schatting 46.000 euro bespaard.

Structureel
De zorgverleners hebben inmiddels afspraken gemaakt om de medicatiebeoordeling structureel te blijven toepassen.

Reageer op dit artikel