nieuws

De Tjongerschans in beroep tegen riante afvloeiing

Geen categorie

Ziekenhuis De Tjongerschans in Friesland gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de kantonrechter dat de instelling een voormalig personeelsadviseur iedere maand ruim 6400 euro aan salaris moet betalen. Dat heeft de woordvoerder van het ziekenhuis maandag 26 september 2011 laten weten. Het is nog niet bekend wanneer en waar het hoger beroep dient. […]

Ziekenhuis De Tjongerschans in Friesland gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de kantonrechter dat de instelling een voormalig personeelsadviseur iedere maand ruim 6400 euro aan salaris moet betalen. Dat heeft de woordvoerder van het ziekenhuis maandag 26 september 2011 laten weten. Het is nog niet bekend wanneer en waar het hoger beroep dient.

De Friese instelling moet 1,1 tot 1,3 miljoen euro besteden aan de afvloeiingsregeling van de personeelsadviseur. Die moest in 2002 bemiddelen tussen de medische staf en het bestuur. Hij eiste toen een inkomensgarantie en kreeg die ook. Begin juli oordeelde de kantonrechter dat hij tot eind 2017 iedere maand salaris (ruim 6400 euro) ontvangt en er ook nog eens ruim een kwart miljoen euro betaald wordt om schade aan zijn pensioen te compenseren.
In 2009 ontsloeg het ziekenhuis hem. Toen betaalde het de man al een afkoopsom van 180.000 euro.

Meer informatie: Antwoorden van minister Schippers (VWS) op de vragen van de Kamerleden Leijten (SP) en Van Gerven (SP) over de diamanten afvloeiingsregeling voor een adviseur van ziekenhuis de Tjongerschans in Heerenveen.

Reageer op dit artikel