nieuws

De uitdagingen van nieuwe arbeidsrelaties

Geen categorie

De uitdagingen van nieuwe arbeidsrelaties, dat uis de titel van de lezing van prof. dr. Aukje Nauta, bijzonder hoogleraar Employability in Werkrelaties aan de Universiteit van Amsterdam op het congres Het Nieuwe Werken op 29 november a.s. Arbeidsrelaties zijn volop in beweging. Steeds meer mensen zijn zelfstandig ondernemer en de vaste baan was nog nooit zo […]

De uitdagingen van nieuwe arbeidsrelaties, dat uis de titel van de lezing van prof. dr. Aukje Nauta, bijzonder hoogleraar Employability in Werkrelaties aan de Universiteit van Amsterdam op het congres Het Nieuwe Werken op 29 november a.s.

Arbeidsrelaties zijn volop in beweging. Steeds meer mensen zijn zelfstandig ondernemer en de vaste baan was nog nooit zo onvast. De instituties en instrumenten van weleer (vakbeweging, cao, HRM, etc.) kunnen de huidige dynamiek in arbeidsrelaties nauwelijks bijbenen. En dat terwijl doorbraken nodig zijn, vooral rondom inzetbaarheid.
Er is een ‘leervirus' nodig dat mens en organisatie aansteekt met de drang zich continu te ontwikkelen. Nauta doet suggesties hoe zo'n virus te ontketenen valt.

Tijdens het congres worden tal van lezingen, workshops en In gesprek met-sessies gegeven, met aandacht voor onder meer de volgende onderwerpen:

-Soepel  veranderen naar HNW
-Werknemers 2.0 in juridisch perspectief
-HNW en medezeggenschap
-De mens centraal
-Net Nieuwe Werken = Digitaal werken
-Online samenwerken (case TU Delft)
-Betere dienstverlening door HNW (case gemeente Heemstede)
-Creatief reizen (case UWV)
-HNW: Hoe ga je er mee aan de slag?
-De Toekomst van het Kantoor
-Zinvol werken maakt dat we er Zin in hebben

Meer weten? KLIK HIER om naar de website van het congres te gaan. 

  

Reageer op dit artikel