nieuws

Delta bespaart 6 miljoen per jaar op huisvesting

Geen categorie

Het bedrijf Delta in Zeeland (energie, infra- en milieudiensten en digitale services, zoals internet e.d.) bespaart in de toekomst  flink op de huisvestingskosten, naar schatting 6 miljoen euro per jaar. De besparing vloeit voort uit het nieuwe DELTA-kantoor, een innovatief en energiezuinig gebouw met veel aandacht voor werkomstandigheden en technologische toepassingen. In het nieuwe kantoor […]

Het bedrijf Delta in Zeeland (energie, infra- en milieudiensten en digitale services, zoals internet e.d.) bespaart in de toekomst  flink op de huisvestingskosten, naar schatting 6 miljoen euro per jaar.

De besparing vloeit voort uit het nieuwe DELTA-kantoor, een innovatief en energiezuinig gebouw met veel aandacht voor werkomstandigheden en technologische toepassingen.

In het nieuwe kantoor wordt "Het Nieuwe Werken" toegepast. Dit leidt tot meer flexibiliteit en efficiency in de organisatie en een hoger niveau van dienstverlening aan de interne en externe klanten. Door flexibilisering van de werkplekken, is er beduidend minder m2 vloeroppervlak nodig in het nieuwe kantoor. In totaal biedt de nieuwbouw plaats aan ± 1075 personen.

Bij nieuwbouw is de exploitatielast per medewerker beduidend lager dan in de huidige situatie. De huisvesting legt daarnaast een minimaal beslag op de begroting omdat er is besloten de nieuwbouw niet zelf te gaan financieren, maar te gaan huren.

Ten opzichte van de huidige situatie is het een besparing van 6 miljoen euro per jaar, uitgaande van een termijn van 15 jaar.
Die besparing wordt vooral veroorzaakt door een hogere efficiency in kantoorgebruik en werkprocessen, fors lagere onderhoudslasten en een lager energiegebruik.

Reageer op dit artikel