nieuws

DigiNotar-certificaten niet meer toegestaan bij aanleveren SBR-kredietrapportages

Geen categorie

De problemen rond de veiligheidscertificaten van DigiNotar hebben ook gevolgen voor de aanlevering van SBR kredietrapportages aan de Bancaire Infrastructurele Voorziening. ABN AMRO, ING en Rabobank, verenigd in het Financiële Rapportages Coöperatief (FRC), hebben besloten het gebruik van DigiNotar certificaten voor de Bancaire Infrastructurele Voorziening niet meer toe te staan.

Dit meldt de website RapportagePortaal.nl. Voor het aanleveren van SBR kredietrapportages aan de Bancaire Infrastructurele Voorziening wordt gebruik gemaakt van het PKI Overheid certificaat. Dit certificaat wordt o.a. door DigiNotar geleverd. De overheid heeft het vertrouwen in DigiNotar opgezegd.

Het Financiële Rapportages Coöperatief heeft besloten, in navolging van de overheid, het gebruik van DigiNotar certificaten voor de Bancaire Infrastructurele Voorziening niet meer toe te staan. Gebruikers met een certificaat uitgegeven door DigiNotar zullen een nieuw certificaat moeten aanvragen.

Reageer op dit artikel