nieuws

Engeland trekt stekker uit EPD

Geen categorie

De Britse overheid trekt de stekker uit het it-project dat de Britse patiëntenzorg had moeten digitaliseren. In het National Health Service (NHS) project is in het afgelopen decennium 14,5 miljard euro gestoken.  Dat meldt it executive.Het it-project was een zeer centraal aangestuurd project dat de informatievoorziening in ziekenhuizen moest stroomlijnen, met een centraal elektronisch patiëntendossier als […]

De Britse overheid trekt de stekker uit het it-project dat de Britse patiëntenzorg had moeten digitaliseren. In het National Health Service (NHS) project is in het afgelopen decennium 14,5 miljard euro gestoken.  Dat meldt it executive.

Het it-project was een zeer centraal aangestuurd project dat de informatievoorziening in ziekenhuizen moest stroomlijnen, met een centraal elektronisch patiëntendossier als hart van het systeem. Jarenlange vertragingen en kostenoverschrijdingen hebben het Britse kabinet nu doen besluiten het project te stoppen en te kiezen voor een meer decentrale aanpak. Een rapport van de National Audit Office van enkele maanden geleden heeft de doorslag gegeven.
Een woordvoerder van het Britse ministerie van Gezondheid spreekt tegenover The Guardian van een ontzagwekkend topzwaar, verschrikkelijk duur programma, dat niet aan de verwachtingen voldeed. Het was te ambitieus en de technologie bleef maar veranderen. Het geld had beter naar verpleging en betere patiëntenzorg kunnen gaan en niet naar grote internationale it-bedrijven. Die bedrijven zijn Accenture, die er in 2006 zelf de brui aan gaf, BT, CSC en iSoft.
(Bron en meer informatie: it executive)

Reageer op dit artikel