nieuws

Faillissement DigiNotar heeft geen consequenties voor BAPI-kanaal

Geen categorie

Op 20 september is het faillissement van DigiNotar uitgesproken. Dit heeft geen consequenties voor het functioneren van het BAPI-kanaal. Het gebruik van het elektronische berichtenverkeer via het BAPI-kanaal blijft onverkort operationeel. Ook het aanvragen en verlengen van certificaten bij DigiNotar blijft mogelijk. Zo meldt de Belastingdienst.

Gebruikers van softwarepakketten die voor het eerst gebruik willen maken van BAPI voor het doen van aangiften, kunnen nog steeds BAPI-certificaten aanvragen bij DigiNotar. Ook de BAPI-postbussen kunnen weer bij de Belastingdienst worden aangevraagd.

Een aanvullende maatregel daarbij is, dat de ondernemer zich fysiek dient te identificeren bij een van de zestien sofi-afgiftepunten van de Belastingdienst. Hiervoor moet de gebruiker een afspraak maken met de BelastingTelefoon, 0800-0543.

Deze certificaten kunnen worden gebruikt tot het moment van uitgifte van nieuwe BAPI-certificaten door een andere leverancier. Gezien de aanvullende waarborgen bij het aanvragen in het BAPI-kanaal kan dit tijdelijk gebruik van deze certificaten op verantwoorde wijze plaatsvinden.

Reageer op dit artikel