nieuws

Familievertrouwenspersoon ggz krijgt 1 miljoen euro

Geen categorie

Voor de familievertrouwenspersonen in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) heeft de VWS-begroting goed uitgepakt.  De familievertrouwenspersonen krijgen een subsidie van ruim 1 miljoen euro voor het jaar 2012. Het besluit biedt perspectief voor verdere ontwikkeling, verspreiding en implementatie van de rol van de familievertrouwenspersoon. De familievertrouwenspersoon is er voor partners, kinderen, ouders, broers en zussen of […]

Voor de familievertrouwenspersonen in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) heeft de VWS-begroting goed uitgepakt.  De familievertrouwenspersonen krijgen een subsidie van ruim 1 miljoen euro voor het jaar 2012.

Het besluit biedt perspectief voor verdere ontwikkeling, verspreiding en implementatie van de rol van de familievertrouwenspersoon. De familievertrouwenspersoon is er voor partners, kinderen, ouders, broers en zussen of vriend en vriendin van mensen in behandeling of begeleiding in de geestelijke gezondheidszorg.
De familievertrouwenspersoon helpt bij het leggen en onderhouden van contacten met hulpverleners, behandelaars en management van de zorginstellingen. De familievertrouwenspersoon steunt familie en naasten bij het zoeken naar oplossingen of bij klachten over de hulp. Ook geeft de familievertrouwenspersoon informatie over andere organisaties die hulp kunnen verlenen, zoals mantelzorgorganisaties of lotgenotengroepen.

Subsidie
Met de subsidie van ruim 1 miljoen euro voor het jaar 2012 zijn een aantal maatregelen mogelijk. Met de subsidie kunnen voor 2012 overeenkomsten worden aangegaan met de zorginstellingen voor de periode van 1 september dit jaar tot 31 december 2012.

Reageer op dit artikel