nieuws

FD: Kamermeerderheid voor scheiding boekencontrole en andere diensten accountants

Geen categorie

Volgens Het Financieele Dagblad tekent zich een Kamermeerderheid af voor een verplichte scheiding van de boekencontrole en andere meer commerciële diensten van accountants. Dat blijkt volgens de krant uit een rondgang onder de financiële woordvoerders van de fracties.

Minister De Jager van Financiën heeft dergelijke ingrijpende maatregelen eerder deze maand in een brief aan de Kamer afgewezen. PvdA-woordvoerder Ronald Plasterk houdt echter vast aan zijn plannen voor een verbod voor accountantskantoren om bij de onderneming waar ze de controle doen ook andere diensten te verrichten. Ook wil hij dat bedrijven eens in de zes jaar gedwongen worden van accountantskantoor te wisselen.

‘PVV, SP en GroenLinks steunen de voorstellen van Plasterk. Samen is deze combinatie goed voor een Kamermeerderheid. D66 staat er 'sympathiek tegenover', maar houdt in verband met de uitwerking nog een slag om de arm. Regeringspartij VVD ziet weinig in de voorstellen van Plasterk, het CDA aarzelt nog op het punt van de scheiding van advies en controle,’ zo schrijft Het FD.

Reageer op dit artikel