nieuws

Franciscus Gasthuis eerste, Refaja weer laatste in AD-top

Geen categorie

Het Sint Franciscus Gasthuis staat op de 1e positie van de AD Ziekenhuis Top 100. 'Een prachtige waardering en het bewijs van een gezamenlijke topprestatie van medisch specialisten, verpleegkundigen, medewerkers en vrijwilligers. Wij vragen veel van elkaar, maar krijgen er ook elke dag veel voor terug. Ondanks deze mooie notering zien wij nog voldoende ruimte […]

Het Sint Franciscus Gasthuis staat op de 1e positie van de AD Ziekenhuis Top 100. 'Een prachtige waardering en het bewijs van een gezamenlijke topprestatie van medisch specialisten, verpleegkundigen, medewerkers en vrijwilligers. Wij vragen veel van elkaar, maar krijgen er ook elke dag veel voor terug. Ondanks deze mooie notering zien wij nog voldoende ruimte voor verbetering, zowel op de inhoud van zorg, als op de tevredenheid van patiënten en medewerkers', aldus Henk Gerla, voorzitter raad van bestuur van het Sint Franciscus Gasthuis.

Kwaliteit van zorg
Afgelopen jaren is veel geïnvesteerd om de kwaliteit van zorg verder te verbeteren en nog meer in te spelen op de behoeften van de patiënten van het Sint Franciscus Gasthuis. Afdelingen binnen het ziekenhuis werken samen, zodat onderzoeken en gesprekken zoveel mogelijk op één dag kunnen plaatsvinden. Hierdoor hoeven patiënten minder vaak te komen. Niet alleen binnen het ziekenhuis wordt nauw samengewerkt, maar ook met andere zorgverleners zoals huisartsen en verloskundigen. Daarnaast wordt hard gewerkt om de patiëntgegevens te digitaliseren. Hierdoor hebben medisch specialisten en verpleegkundigen altijd en overal belangrijke informatie tot hun beschikking, waardoor kwaliteit en veiligheid van zorg verbeteren.

Gasthuis
Naast goede kwaliteit van zorg is de omgeving ook belangrijk voor het welzijn van de patiënt. Gastvrijheid is dan ook een belangrijke kernwaarde. In juni 2011 ontving het Gasthuis het maximaal haalbare aantal van vier sterren voor gastvrijheid. Met diverse projecten zoals het op sfeervolle manier uitserveren van de warme maaltijd en het realiseren van een nieuw restaurant Assisi Plaza, komt de slogan 'Uw zorg, onze passie' goed tot zijn recht.

Topklinisch ziekenhuis (STZ)
Het Sint Franciscus Gasthuis is het eerste ziekenhuis in Rotterdam met de topklinische status. Dit betekent dat het ziekenhuis voorop loopt in kwaliteit van patiëntenzorg, onderwijs, opleiding, onderzoek en vernieuwing. Patiënten kunnen dan ook terecht voor zowel goede basiszorg en dienstverlening als voor hooggespecialiseerde en hoogwaardige acute en complexe zorg.

Refaja Ziekenhuis weer slechtste
Het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal eindigt, voor de tweede keer op rij, op de laatste plaats in de AD Ziekenhuis Top 100. Directeur Guus Bruins kan zich maar moeilijk bij de uitslag neerleggen. 'Volgend jaar wordt het echt beter', zegt Bruins. 'Wij zijn een streekziekenhuis dat in een dunbevolkt gebied zijn uiterste best doet goede zorg te leveren, en dat lukt ook. Dat onze prestaties achterblijven, komt vooral omdat onze patiënten relatief veel ouder zijn dan elders en omdat zij een ongezondere leefstijl hebben.'

Reageer op dit artikel