nieuws

‘Geen eigen bijdrage van demente ouderen’

Geen categorie

Verenso, de vereniging van verpleeghuisartsen, vindt dat het kabinet de eigen bijdrage voor demente bejaarden moet intrekken. De organisatie heeft hierover een brief geschreven aan het ministerie van Volksgezondheid, zo heeft Verenso dinsdag 13 september 2011 bekendgemaakt. Het kabinet wil de zorg voor dementerenden toegankelijker maken. Verenso vindt het moeilijk te begrijpen dat diezelfde patiënten […]

Verenso, de vereniging van verpleeghuisartsen, vindt dat het kabinet de eigen bijdrage voor demente bejaarden moet intrekken. De organisatie heeft hierover een brief geschreven aan het ministerie van Volksgezondheid, zo heeft Verenso dinsdag 13 september 2011 bekendgemaakt.

Het kabinet wil de zorg voor dementerenden toegankelijker maken. Verenso vindt het moeilijk te begrijpen dat diezelfde patiënten tegelijkertijd een eigen bijdrage moeten betalen als zij, of hun familieleden, aankloppen voor zorg. Het kabinet doet volgens de vereniging op die manier afbreuk aan het eigen beleid.
De organisatie voorziet dat veel ouderen zullen afzien van hulp en dat hun positie hierdoor zal verslechteren.

Reageer op dit artikel