nieuws

GGZ Nederland wil nog niet praten met minister van VWS

Geen categorie

De extra Algemene Ledenvergadering van GGZ Nederland heeft op 9 september 2011 uitgesproken nog niet aan tafel te willen met de minister van VWS. Na de bekendmaking van de bezuinigingen van 600 miljoen euro gaven de leden van GGZ Nederland op 16 juni opdracht aan het bestuur het gesprek met de minister voorlopig op te […]

De extra Algemene Ledenvergadering van GGZ Nederland heeft op 9 september 2011 uitgesproken nog niet aan tafel te willen met de minister van VWS.

Na de bekendmaking van de bezuinigingen van 600 miljoen euro gaven de leden van GGZ Nederland op 16 juni opdracht aan het bestuur het gesprek met de minister voorlopig op te schorten. Het ministerie van VWS heeft de brancheorganisatie uitgenodigd het gesprek over een toekomstagenda voor de ggz aan te gaan.

VWS is aan zet
GGZ Nederland is van mening dat het ministerie aan zet is om aan te geven wat die agenda is en die aantrekkelijk te maken om in te participeren. De agenda van GGZ Nederland is neergelegd in 'Zorg werkt!' dat overal bekend is. Ook wil GGZ Nederland eerst afspraken maken over de uitvoering van de huidige maatregelen zoals de uitwerking van de budgetmaatregel 2012 (GGZ Nederland bepleit een volumekorting in plaats van een tariefkorting) en de inning van de eigen bijdrage.

Geen inning eigen bijdrage
De leden van GGZ Nederland hebben herhaald dat zij de eigen bijdrage niet gaan innen. Ook moet er een oplossing komen over de uitwerking van de motie-Van der Staaij over de 18.000 + DBC's, die desastreus uitwerkt voor ernstig zieke patiënten. VWS heeft aangegeven het tarief voor deze DBC's gelijk te stellen aan de DBC's van 12.000 tot 18.000 minuten. GGZ Nederland gaat niet met de minister in gesprek zolang er geen zicht is op een positief aanbod op deze thema's.

Reageer op dit artikel