nieuws

Glazenwasser: gevaarlijkste beroep ter wereld

Geen categorie

Het uitoefenen van een beroep verloopt niet altijd zonder risico. Sommige beroepen zijn zelfs levensgevaarlijk. Glazenwasser voert de lijst van tien gevaarlijkste beroepen aan. De lijst is vastgesteld door de Britse verzekeringsmaatschappij Churchill Insurance. 'De nummer één zal voor niemand een verrassing zijn. De glazenwasser staat met stipt op een', concludeert vkbanen.nl. 'Je hebt duidelijk […]

Het uitoefenen van een beroep verloopt niet altijd zonder risico. Sommige beroepen zijn zelfs levensgevaarlijk. Glazenwasser voert de lijst van tien gevaarlijkste beroepen aan.

De lijst is vastgesteld door de Britse verzekeringsmaatschappij Churchill Insurance. 'De nummer één zal voor niemand een verrassing zijn. De glazenwasser staat met stipt op een', concludeert vkbanen.nl.

'Je hebt duidelijk stalen zenuwen nodig om de ramen te zemen van een 200 meter hoge wolkenkrabber. In Dubai bijvoorbeeld moeten waaghalzen dagelijks de ramen schoonmaken van een hotel. Soms wel tot 50 verdiepingen hoog. De arbeiders in Dubai vinden dit blijkbaar een normale zaak, want veiligheidshelmen hebben ze niet. In Dubai is het aantal arbeidsongevallen dan ook niet gering.'

Top 10 gevaarlijkste beroepen
1. glazenwasser; 2. militairen; 3. brandweerlieden; 4. zeevissers; 5. piloten; 6. politiemannen; 7. dakwerkers; 8. boomchirurgen; 9. circusartiesten en 10. wegwerkers.

Opvallend is dat arbeiders, mijnwerkers en chemicus in dit rijtje ontbreken.

De website Z24.nl benoemt nog een aantal gevaarlijke beroepen in de publieke sector, waar werknemers vooral te maken krijgen met seksuele intimidatie en geweld, zoals verpleegkundigen, winkeliers en docenten.

Reageer op dit artikel